onsdag 21 augusti 2013

Båtutflykt

Idag tog mamma och pappa med sig mig och Roger ut på en liten båttur i deras lilla fina Saga 20. Vi puttrade över Kanholmsfjärden mot Djurö och tog oss in i viken där Djuröbadens pensionat låg förr. Den fina byggnaden revs en februaridag 2009, tyvärr. Finns en artikel i NVP om det här.

Där inne lade vi oss på svaj och åt lunch. Hela viken kokade av löjor. Pappa berättade att så var det i Östervik också när han var barn. Då lade hans pappa Arnold Lindholm ett nät från sterbhusbryggan tvärs över viken och så fick barnen springa från stranden och driva löjorna mot nätet. Sen agnade man med dom när det metades.

Här framför det röda huset låg Djuröbadens pensionat. Roger och jag hade vår bröllopsfest här 1986. Riktigt sorgligt att se att huset är rivet och att alla bryggor bara får förfalla.

Kyrkogårdsudd som den ser ut nu utan radiomasterna.


När vi hade startat vår hemfärd och just kommit ut på fjärden upptäckte pappa att motorn var alldeles för varm, och för första gången fick han ringa SSRS, Svenska Sjöräddningssällskapet. Efter en knapp halvtimme kom dom från Möja och bogserade hem oss till viken. En fantastisk service, ett medlemsskap kostar 700:- per år, 500:- för ungdomar och pensionärer. Alla båtägare borde vara medlemmar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar