onsdag 22 april 2015

Ny båt i viken

Vet inte riktigt vad som hände. Vi hade funderingar på en båt av typ styrpulpet som komplement till storbåten. Men efter påsk kom Roger hem och berättade att han och min bror köpt en snipa i trä i stället. 


Hon sjösattes i lördags, det var inte helt plättlätt eftersom hon väger betydligt mycket mer än en plastbåt. Hon ville inte släppa taget om trailern.


Till slut fanns det inget annat än att kliva ur skorna och ge sig ut i vattnet. Det var inte många grader i vattnet och det krävdes några försök innan hon kom loss. Men till slut låg hon där och flöt så fint.Som alla gamla träbåtar som stått torrt under vintern, tog hon in ganska mycket vatten när hon kom i. Men det avtog mer och mer ju fler timmar som gick.  Först hade vi en lånad rejäl länspump som fick jobba, men nu räcker det med båtens egna pump.


Fick även i y-bommarna och badstegen så nu kan sommaren komma, och den längtar jag till. Ser verkligen fram emot att puttra runt med en fikakorg i fint väder, (om jag nu får följa med, jag som inte var så positiv till det hela från början).
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar